Dragi poznanici i stranci,

Poželeo bih vam dobrodošlicu na moj blog "Stazom pobednika" gde ću objavljivati tekstove, kako koji obradim, koje spremam za knjigu istog naslova, a za koju materijal sakupljam godinama. Zbog objektivnih, ali moram priznati i subejktivnih, razloga do sada nisam ozbiljno radio na ovom projektu, iako sam ozbiljno skupljao materijal, ali eto odlučio sam se konačno otisnuti u tu novu avanturu i nadam se da će sa mnom poći i dobar deo vas koji ste navratili, što namerno, a i što slučajno, i da ćemo zajedno ići STAZOM POBEDNIKA.

S poštovanjem,
Zera Princ

Najdragoceniji poklon

Da li znate koji je najdragoceniji poklon koji možete dati nekome, a većina ga, na žalost, ne ceni? Ne, niste u pravu, ukoliko je vaš odgovor bio materijalne prirode, poput novca, stvari koje su mu potrebne u kući i tome slično. Najdragoceniji poklon koji možete dati nekome je vaše vreme. Da, da, vaše vreme. Možda vam to deluje pomalo smešno, pored svega šta se može nabrojiti, ali ako malo razmislite videćete da nije baš tako naivno.

Od trenutka kada skapiramo sistem vrednosti u društvu kome pripadamo, jedna rečenica nas prati bilo gde da se nalazimo na planeti, a da je tamo doprla tzv. civilizacija: "Vreme je novac!" Ta rečenica je samo delimično tačna. Vreme je život! Novac ako izgubimo, tokom celog našeg života postoji mogućnost da ga nadoknadimo. Međutim, naš život ide ruku pod ruku sa vremenom i trenutke koje smo proživeli ni na koji način ne možemo vratiti, a ni nadoknaditi.

Da li se sećate svojih dragih koji nisu više sa vama? Za čime najviše žalite kada su oni u pitanju? Za vremenom koje niste proveli sa njima. Zato birajte sa kime ćete provesti svoje vreme, jer poklanjajući nekome svoje vreme, vi u stvari toj osobi poklanjate ono najvrednije šta imate, deo svog života. Ukoliko osoba ne ume da ceni taj vaš poklon, ona ne zaslužuje ni bilo koji drugi. Okrenite se onima koji cene vaše vreme, odnosno vaš život, koji im poklanjate. Kvalitetno provedeno vreme je u stvari kvalitetan život.

Нема коментара:

Постави коментар